mari români…

O pilă electrică, de producţie romanească, furnizează energie de 56 de ani, fără întrerupere este cunoscută sub numele de „Pila lui Karpen”, realizată în 1950. Aparatul este, de fapt, un perpetuum mobile, adică un dispozitiv care generează energie la nesfârşit fără intervenţie din exterior.  O astfel de pilă de proporţii ar putea alimenta o navă spatială, din pacate însă nu s-au găsit cercetatori care să ducă mai departe acest proiect.

 • această invenţie aparţine lui Nicolae Vasilescu-Karpen, om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator, el a declarat că ea va funcţiona veşnic, până acum are dreptate; pila se află în Muzeul National Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti  într-un seif metalic blindat, chiar în biroul directorului muzeului.

iată un  exemplu de român care a făcut o descoperire ce ar putea revolutiona lumea, să nu lăsăm în uitare adevăratele genii …  http://www.youtube.com/watch?v=MNKInZjliLU


Reclame
Explore posts in the same categories: De la lume luate și la lume date

6 comentarii pe “mari români…”

 1. Movie Zone Says:

  Poate nu s-au gasit cercetatori,dar bani de finantare nici atata mai bine alocam fonduri pentru cu totul altceva.un alt exemplu ar fi descoperirea anul acesta a unor celule(telocite) de catre romani,o descoperire revolutionara caruia in tara nu i se acorda nici o atentie,din lipsa de bani este foarte posibil ca echipa de cercetori romani sa numai poata continua si spera la o colaborare cu o institutie din China.si noi promovam pe la televizor tot felu de gunoaie in loc sa aducem in atentie astfel de oameni.


 2. din pacate, ramanem cu mandria ca cei care au facut descoperirea sunt romani(suna a consolare)

 3. florinbuda Says:

  🙂 nu e un perpetuum mobile pentru că acea pilă are nevoie de căldură pentru a functiona – si-o „extrage” din termperatura camerei si e putin vizibil fenomenul dar fară acea căldură s-ar opri 😉


 4. pila termoelectrica cu temperatura uniforma functioneaza impotriva principiului al II-lea al termodinamicii privind transformarea energiei termice in lucru mecanic, adica este un perpetuum mobile de speta a II-a.

 5. Florin Buda Says:

  🙂 un „perpetuum mobile de speta a II-a” este APROAPE un perpetuum mobile 😉


 6. da, dar nu asta conteaza ci ideea in sine ;), faptul ca exista si ar trebui dezvoltat


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: