Pe front

Nu vreau să mă scuz pentru lipsa mea din blogosferă de ceva vreme. Nu dau vina pe nimeni şi nimic, am lipsit şi atât. Promit totuşi să nu mai lipsesc niciodată o aşa (destul) de lungă perioadă :D.

                 Acesta fiind scrise, vreau să vă încânt spiritul cu o mărturisire naivă, ar spune unii, inocentă şi salvatoare zic eu. Această rugăciune[1] a fost găsită în buzunarul unui soldat rus necunoscut, căzut în timpul celui de-al doilea război mondial:

                „Mă auzi Tu, Doamne? Nu Ţi-am vorbit niciodată, dar acum vreau să mă închin Ţie. Ştii că din fragedă copilărie mi s-a spus că nu exişti, iar eu eram aşa de prost, încât am crezut. N-am avut niciodată conştiinţa frumuseţii creaţiei Tale. Astăzi, deodată, văzând adâncul nemărginirii, acest cer înstelat deasupra mea, mi s-au deschis ochii. Uimit, am înţeles lumina lui. Cum am putut fi atât de groaznic de înşelat? Nu ştiu, Doamne, dacă îmi întinzi mâna, dar eu Îţi încredinţez această minune şi Tu vei înţelege: în străfundul acestui iad teribil, lumina a izbucnit în mine şi Te-am văzut. La miezul nopţii vom ataca, dar nu mi-e frică, Tu ne priveşti. Ascultă! Se dă alarma. Ce voi face? Îmi era aşa de bine cu Tine. Vreau să-Ţi mai spun ceva: Tu ştii că lupta va fi grea. Poate că în noaptea asta voi bate la uşa Ta. Cu toate că nu Ţi-am fost niciodată prieten, îmi vei da voie să intru când voi sosi?

                Dar nu plâng, vezi ce mi se întâmplă, mi s-au deschis ochii! Iartă-mă, Doamne! Plec si nu mă voi mai întoarce, cu siguranţă, dar, ce minune! Nu mai mi-e frică de moarte!”


[1] Rugăciunea a fost publicată în revista „Porunca iubirii”, nr. 3, anul 2009

 

 

Reclame
Explore posts in the same categories: De la lume luate și la lume date

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Pe front”

  1. :) Says:

    welcome back! 😀 este magnifica rugaciunea, cer permisiunea sa o pun intr-o rama si la mine pe blog 😀

  2. Eliza Says:

    Mă bucur că ai revenit într-ale scrisului. Parcă lipsea ceva din blogosferă. 😛


  3. […] la un moment de răscruce. Valoarea ei este dată de context şi originalitate. Această rugăciune[1] a fost găsită în buzunarul unui soldat rus necunoscut, căzut în timpul celui de-al doilea […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: